Nadal vo Wimbledone postúpil do osemfinále dvojhry

28.06.2014 Celý región

Wimbledon 28. júna (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Ako nasadená dvojka si v 3. kole poradil s Kazachom Michailom Kukuškinom v štyroch setoch 6:7 (4), 6:1, 6:1, 6:1. V dueli o postup do osemfinále nastúpi líder svetového rebríčka ATP proti víťazovi zápasu medzi Čechom Jiřím Veselým a Austrálčanom Nickom Kyrgiosom.

Nadal rovnako ako v súbojoch so slovenskou jednotkou Martinom Kližanom a Čechom Lukášom Rosolom stratil úvodné dejstvo, od začiatku druhého setu však úplne ovládol wimbledonský center. Kvalitne servoval i returnoval, pri dlhších výmenách od základnej čiary tlačil súpera z forhendu. Kukuškinovi postupne ubúdali sily, jeho úderom chýbala presnosť a razancia.

Do osemfinále postúpil aj štvrtý nasadený Roger Federer, ktorý si v sobotu poradil s Kolumbijčanom Santiagom Giraldom v troch setoch 6:3, 6:1 a 6:3.

Šarapovová postúpila do osemfinále

Ruská tenistka Maria Šarapovová sa prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako nasadená päťka si v 3. kole poradila s Američankou Alison Riskeovou v dvoch setoch hladko 6:3 a 6:0.

Medzi najlepšiu šestnástku sa prekvapujúco neprebojovala aktuálna svetová jednotka Serena Williamsová. Americká tenistka nestačila v sobotňajšom zápase na 25. turnajovú hráčku Alize Cornetovú z Francúzska a podľahla jej v troch setoch 6:1, 3:6 a 4:6. Pre Serenu Williamsovú je to najskoršie vypadnutie z prestížneho turnaja od roku 2005, keď takisto skončila v 3. kole.

"Ani neviem, ako sa mi to podarilo. Jednoducho som vyhrala srdcom a s pomocou fanúšikov. Trochu mi pomohla aj Serena, pretože spravila dosť chýb," uviedla po zápase šťastná Cornetová. Williamsová spravila 29 nevynútených chýb, kým jej francúzska súperka iba jedenásť.
 

Vyberte región